Oslo 20. - 21. september 2018

Den nye generasjonen radiopersonligheter


(15 september, 2017 - 13:18)Det er god stemning, og latteren sitter løst i salen, når Rubicons Cathinka Rondan inviterer fire unge mennesker opp på scenen. De er alle nominert til å vinne Prix Radio sin kategori Årets unge radioprofil 2017. Vi skal få lov til å bli bedre kjent med framtidens radiostemmer. 

- Dette er de som er på vei inn i radioen, og som skal prege radio-Norge fremover, sier Rondan og mener bransjen har mye å lære av de unge talentene. 

 

Kategorien tildeles talenter under 25 år. Tidligere har kjente personligheter som Stian Blipp, Line Elvsåshagen, Ida Fladen og Niklas Baarli vært nominert i kategorien, så det å være nominert er i seg selv en grei anerkjennelse.

 

Dette året er det Merethe Åsgårdstrand (24) fra NRK P3Nyheter, Martin Holmen (25) fra NRK mP3, NRK P1, Ola Lang-Ree Åsmul (20) fra Radio Metro, Jonas Bergløy (21) fra NRJ og Andrea A. Thiis-Evensen (21) fra Frekvens, som skal kjempe om tittelen Årets unge radioprofil 2017. Sistnevnte er fraværende, men vi treffer henne gjennom en video som spilles av på storskjerm. 

 

- Jeg visste allerede som barn at det var programleder jeg ville bli, forteller Holmen. Bergløy, Åsgårdstrand og Åsmul forteller på sin side at det tok litt tid før de fant ut at det var radio de ville holde på med.
- Jeg jobbet egentlig med TV først, men da jeg gikk over til radio ble jeg frelst, jeg liker at det er så lett å nå ut til folk, forteller Bergløy fra Scenen. 

 

Rondan spør de unge om hva som skal til for at de skal fortsette med å trives i radiobransjen, og det er Merethe Åsgårdstrand som gjør seg opp de første tankene. 

- Det er viktig for at jeg har muligheten til å utvikle meg. Det må være rom for å komme med egne ideer. Redaksjonen må ha et godt samarbeid, man må føle at man blir sett og tåle både ris og ros, sier Merethe mens de andre nikker bekreftende. 
- Det må gis frie tøyler, rom til å leke, være litt YOLO. Gode ideer kommer når vi kan prøve, teste og feile, avslutter Jonas Bergløy. 

Søkeskjema


Følg med!

Motta vårt nyhetsbrev, skriv inn din mailadresse her:
Opprett ny konto
Følg oss på