Oslo 20. - 21. september 2018

#Hashtagyourradio


(14 september, 2017 - 15:49)Yusuf Omar fra "Hashtagyourstories" var på Radiodager for å lære bort fiffige triks i hvordan vi kan bruke sosiale medier til å nå ut både bedre og bredere. 

 

- Sosiale media kommer ikke til å «kill the radio star», sosiale media kommer til å skaper tusener av nye radiostjerner, forkynner Yusef Omar entusiastisk fra scenekanten.

 

Og det er lett å bli revet med på hans sosiale media eventyr. Han viser oss hvordan han har benyttet Snapchat til å intervjue menneskesmuglere i Afghanistan. Ved å bruke et stemmeforvregningsfilter og ikke filme ansiktet, ble personen anonymisert. I et annet klipp ser man afghanske flyktninger vise hvordan de hopper på et tog, og henger seg opp under maskineriet, for å fraktes i skjul ut av landet. 

 

- Ved bruk av sosiale medier er det mye lettere å fortelle personlige historier, sier Yusuf Omar.  

 

Yusuf Omar fremstår som en guru på sosiale medier. Han omtaler seg selv som en «MoJo», en mobiljournalist, men også en «selfie-journalist». Bruk av sosiale media i journalistikk gjør at publikum får se akkurat det reporteren ser. Det gjør innholdet og budskapet mer troverdig.

 

I løpet av sitt unge liv har han vært CNNs sosiale media-reporter, mobil journalist korrespondent for eNews Channel Africa i Sør Afrika, og han har vært mobil-redaktør i indiske Hindustan Times.

 

Nå reiser han verden rundt med konseptet «Hashtagourstories». I løpet av de neste par månedene skal han reise gjennom tjue land, for å dokumentere og fortelle historiene til alle typer mennesker. Han understreker at ulike mennesker konsumerer nyheter ulikt i ulike deler av verden. I Serbia fortelles andre historier enn i Sør-Afrika. Og historiene fortelles på ulike måter.

 

- Let’s diversify our media, and let’s do it with our phones, avslutter Yusuf Omar. 

Søkeskjema


Følg med!

Motta vårt nyhetsbrev, skriv inn din mailadresse her:
Opprett ny konto
Følg oss på